marți, 18 decembrie 2012

Huski, cainele zapezii !












Huski, este un caine prietenos, originar din Siberia, folosit initial la trasul saniilor, dar care in timp, a devenit un animal de companie foarte indragit de tot mai multe persoane.

Desi specialistii nu recomanda cresterea unui huski intr-un apartament, acesta se poate acomoda destul de usor, cu conditia sa-i oferiti oportunitatea sa-si consume energia si sa nu-l lasati prea mult timp singur.
Daca se plictiseste si nu are un companion cu care sa-si ocupe timpul, cainele huski poate sa dezvolte un comportament distructiv. Un alt semn de plictiseala este atunci cand incepe sa urle.
De altfel nu este un caine galagios, latra foarte rar, motiv pentru care nici nu este un foare bun animal de paza. Nu te avertizeaza de prezenta unui strain, mai mult, este prietenos cu acestia.
In schimb este foarte afectuos cu membrii familiei, iubeste copii si alte animale daca este invatat de mic cu acestia in jur, cu toate acestea nu trebuie sa renuntati la precautie, instinctul de vanator poate iesi oricand la iveala.
Este sociabil, vesel si bland, dar cu personalitate puternica.
Tinand cont de originile sale, de faptul ca a fost crescut in haite mici simte nevoia unui partener in permanenta.
Daca va creste la curte, trebuie supravegheat indeaproape pentru ca are tendinta de a evada, in special pe sub gard, motiv pentru care este posibil sa va creeze neplaceri din acest punct de vedere.
Chiar daca este un caine de talie medie nu se omoara cu mancatul, asa ca nu insistati, nu-l fortati.
Media de varsta a unui caine huski este de 12-15 ani. Pe timpul verii incercati sa-i amenajati un loc special la umbra sau intr-o zona racoroasa pentru ca nu suporta bine caldura, in schimb daca vorbim de frig, este un caine foarte rezistent, care poate face fata temperaturilor scazute fara probleme.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu