marți, 18 decembrie 2012

Bullmastiff


Bullmastiff:
Cateii de rasa Bullmastiff sunt apreciati de secole pentru calitatile lor incontestabile de caini de paza. Si-au dovedit maiestria si la partidele de vanatoare. Sunt inteligenti si reusesc sa comunice si interactioneze atat de bine cu stapanii incat efectueaza munca in serviciul comunitatii, usurand munca politistilor si a soldatilor.

uc: caini de vanzare, rase de vanzare, vand catei Bullmastiff;
Originea cateilor din rasa Bullmastiff:
Au fost creati in Anglia in anul 1924, din incrucisarea raselor Bulldog si Mastiff. Au fost initial cainii paznicilor terenurilor de vanatoare, fiind dresati sa ia urma braconierilor si sa-i tranteasca la pamant. O data ce cerinta pentru aceasta activitate a scazut crescatorii au deics sa dea catelui Bullmastifi culoare a blanii mai deschisa, nuanta inchisa fiind gandita initial pentru ca cainii sa se poata camufla in noapte.

Infatisare:
Cateii de rasa Bullmastiff sunt de talie mare si au trupul musculos, masiv si emana forta, agilitate si putere deosebite prin aspectul lor. Cu o constitutie a trupului solida si o postura demna si puternica, aceasta rasa poate fi destul de intimidanta pentru oricine il intalneste. Mantaua este scurta , are o textura usor aspra si este subtire asa ca aceasta rasa nu este capabila sa se adapteze la schimbari extreme ale temperaturii.

Personalitatea rasei:

Loial nu este un cuvant suficient de puternic pentru a descrie cateii de rasa Bullmastiff ce sunt caini de paza devotati, ce sunt mereu in alerta si protectori ai stapanului si caminului. Desi nu cunoaste frica si are un curaj extraordinar, cainele din rasa  Bullmastiff este docil daca nu este provocat. Acesti caini nu vor ataca chiar pe oricine, dar ii vor prinde pe intrusi si ii vor imobiliza la pamant. Nu musca si nu sunt agresivi decat daca sunt direct amenintati,au indeosebi tendinta de a sta doar intre intrus si persoana pe care o protejeaza, impiedicand contactul dintre acestia. Raspunsul obisnuit al cainelui Bullmastiff intr-o situatie cu potential de risc mare, este ca cainele va incerca sa opreasca fizic pericolul, daca aceasta nu functineaza va prinde strainul, il va tine imobilizat la pamant, pana cand i se va spune ca poate sa ii dea drumul. Deseori cainele Bullmastiff doar va prinde cu gura strainul, nu il va musca, calitate ce il face un companion si un caine de paza excelent cand iesiti singur in timpul noptii. Totusi, ca orice alt caine care isi apreciaza viata, in anumite situatii va musca si se va comporta mai agresiv. Ce trebui retinut despre firea sa protectiva este ca cainele Bullmastiff este protector al oamenilor, nu neaparat al lucrurilor. Deci nu reprezinta neaparat cea mai buna alegere, daca doriti sa va protejati casa cand nu sunteti prin preajma, pentru ca s-ar putea sa nu aiba tendinta sa va protejeze bunurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu