marți, 18 decembrie 2012

Basset Hound


Cateii Basset Hound sunt o rasa de caini cu picioare scurte ce fac parte din familia ogarilor. Sunt ogari cu un simt al mirosului deosebit de bine dezvoltat, initial au fost crescuti pentru vanatoare, unde luau urma vanatalui dupa miros. Cainii Basset Hound isi datoreaza numele cuvantului Bas din franceza care inseamna scazut.
Originea cateilor:
Basset Hound de Vanzare, Catei de rasa  Basset Hound de Vanzare, Vanzari Basset Hound de Rasa, Vanzari Caini de Rasa, Vanzari Caini, Catei de Vanzare, Basset Hound de Vanzare;

Stramosul lor este Ogarul St Hubert din Franta, caine de vanatoare dresat sa adulmece vanatul, nu sa il ucida. Calugarii de la Manastirea Sfantul Hubert din Franta Medievala si-au dorit un caine cu picioare scurte, capabil sa adulmece vanatul in padurile dese, vanatoarea fiind una dintre preocuparile deosebit de apreciate la acea vreme. Initial au fost utilizati la vanatoarea de iepuri.  Cainii Basset Hound sunt pentru prima oara mentionati in anul 1585 intr-un text ilustrat despre vanatoare.
Infatisarea rasei:
Cainii de rasa Basset Hound de Vanzare sunt recunoscuti pentru aspectul chipului lor in permanenta trist datorat ridurilor formate de pielea in exces, multi considera aceasta caracteristica ca facand parte din farmecul rasei.  Cateii de rasa Basset Hound au corpul acoperit de o blana scurta, aspra si cu o stralucire deosebita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu