marți, 18 decembrie 2012

Caine Lup

Caine Lup:
Cateii de rasa Ciobanesc German se mai numesc si Caine Lup si sunt deosebit de inteligenti, agili si potriviti pentru mediile in care li se cere sa munceasca si sa fie activi. Roul initial pentru care a fost creata aceasta rasa era sa sa pastoreasca oi, vite sau alte animale ce ar fi necesitat asistenta unui pastor, de aici si numele de Ciobanesc.   
 
Originea cateilor din rasa Caine Lup:
Provin din Germania, dupa cum le spune si  numele, rasa a fost creata de catre capitanul Max von Stephanitz la sfarsitul secolului XX ce a vrut sa creeze un caine utilitar bun la toate. Rasa Ciobanesc German este o adaptare a cainelui Ciobanesc German de Munte. Dupa primul Razboi Mondial, soldatii americani si britanici, impresionati de numeroasele calitati ale cainilor Ciobanesc German, au adus acasa cateva exemplare. Trei regiuni din Germania au devenit celebre pentru cresterea acestei rase:  Wurtemberg, Thurginia si Bavaria. Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial popularitatea rasei a scazut datorita asocierii ei cu Hitler si regimul sau de teroare. In acesti ani postbelici britanicii au schimbat numele acestui caine in Alsacian, iar ulterior in Caine Lup Alsacian, pentru a sterge stigmatul de a avea cuvantul german in denumire.



Infatisare Caine Lup:
Cainii de rasa Ciobanesc German sunt de talie mare si puternici, au blana dublu stratificata ce poate fi fie lunga sau scurta. Saua de culoare negru si roscat este usor de recunoscut, iar blana poate imbraca o varietate de culori, dispuse in proportii diferite. In fosta Germanie de Est, cainii din rasa Caine Lup aderau mai mult de standardul vechi antebelic al rasei, avand o blana mai lunga si mai densa, de culoare mai inchisa. Acesti caini sunt in ziua de azi premiati pentru abilitatile lor de munca, facandu-se eforturi continui de a conserva aceasta linie distincta si de a o ridica la statusul de rasa recunoscuta oficial- Ciobanesc German de Est.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu